Wordt 2022 dan eindelijk weer een jaar zonder online muzieklessen?

Happy new year 2022

Voor de muziekindustrie was 2020 en 2021 alles behalve best... Wordt 2022 dan eindelijk weer een 'happy new year' waarin we ongestoord (fysiek) muziekonderwijs kunnen gegeven, we samen muziek mogen maken en we eindelijk weer het podium op kunnen?

Happy New Year!! Nou ja, helemaal happy zijn we misschien nog niet want we zitten nog midden in die lockdown, maar het eind lijkt in zicht. Tja, ook 2021 was qua muziekeducatie niet helemaal het jaar waar we op gehoopt hadden. Na een lange lockdown die we nog uit 2020 hadden overgehouden, mocht eind maart eindelijk de muziekschool weer open en konden we de fysieke muzieklessen weer oppakken. Door het aanbieden van online lessen tijdens de lockdown stond gelukkig niet het hele muziekonderwijs stil, al was ook dit niet voor iedereen even ideaal. Bandlessen en andere groepslessen, konden helaas tijdelijk geen doorgang vinden.

In het voorjaar van 2021 mocht de muziekschool dan eindelijk weer open. Alle lessen konden weer als vanouds worden opgepakt in de hoop dat dit de laatste lockdown was. Helaas was dit niet het geval en konden eind november de online lessen weer worden opgestart. In eerste instantie pas vanaf 17.00, maar enkele weken laten ging alles weer volledig op slot.

Eindelijk zitten we dan in 2022, Happy New Year!
Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen en (hopelijk) mooie kansen. Zoals het er naar uitziet mogen we na 14 januari alle fysieke lessen weer oppakken en kunnen we misschien al wat nieuwe dingen gaan inplannen. Hoe tof zou het zijn als we op korte termijn weer wat optredens voor onze leerlingen en bands kunnen inplannen. Maar misschien moeten we eerst zorgen dat de drumlessen, gitaarlessen pianolessen en zanglessen opgestart worden Sowieso staan de studio opnames voor de bandjes nog op de planning, maar ook de eerste ideeën voor nieuwe samenwerkingen liggen klaar. Afijn, we hoeven ons dus zeker niet te vervelen, het is enkel nog wachten op het groene licht 😉

De beste wensen allemaal!
Op naar een gezond, liefdevol en muzikaal 2022